Het wagenpark

Malenstein had een groot wagenpark, via ons wagenpark archief proberen we de juiste gegevens van de diversen trucks en bestelwagens weer bij elkaar te krijgen. Staat jouw oud Malenstein truck al vermeld ?

Voor meer Kijk hier
History  Malenstein groep

Het transport bedrijf Malenstein heeft een rijk verleden. Een overzicht van dit mooie verleden vindt u via de volgende link

Voor meer Klik hier
Designed by GOEMO.de
Malenstein - Ede
Copyright André Vis © 2015 ·    All Rights reserved    ·    E-Mail: webmaster@malenstein-ede.nl
Het werk aanbod groeide zodat er meerdere wagons konden worden ingezet. Voor Sander Sr. was dit een goed begin van zijn bedrijf. Echter toen de oorlog uitbrak werd er tussen 1940-1940 ruim 10 wagens in beslag genomen door de Duitse bezetter. Een terugslag voor het bedrijf.

Na de oorlog maakte het bedrijf een doorstart en kwamen de zonen van Sander Sr. aan het roer te staan van het bedrijf. Sander Jr. en Henk pakten het goed op wat hun vader had opgebouwd. Er werd geinvesteerd em zo kwam de eerste auto om het werk te verlichten van mens en dier
Een ieder kent bedrijf Waaijenberg Verhuizers, het bedrijf wat hedendaags wordt geleid door Dhr. Jan van Santen. Voordat dhr. Jan van Santen aan het roer kwam in 1993, had het bedrijf al naam gemaakt. Daarvoor zetten we de klok terug naar 1896, op het moment dat Sander Waaijenberg Sr. begon met het vervoer van o.a. grafstenen uit de groeve van Rhenen. Het bedrijfje groeide zo uit op een bodedienst met een dagelijkse tocht naar Arnhem West.
De tijd van moderne vrachtwagen was nog lang niet in zicht. Sander Waaijenberg was aangewezen op de traditionele manier van transport. Door middel van paard en wagen. Gelukkig voor Sander Sr  wist zijn paard de weg naar huis altijd te vinden, zodat Sander Sr. na een lange werkdag nog even kon genieten van een welverdiende neut voordat hij weer huiswaarts keerde.
De 2 broers wisten het verhuisbedrijf groot te maken met het motto "zuinig met de spullen van een ander". In 1980 besloten Sander Jr. en Henk het bedrijf te verkopen, de firma Malenstein uit Ede werd de nieuwe eigenaar van het bedrijf. Waaijenberg Verhuizers werd een onderdeel van de Malenstein Group, de naam Waaijenberg bleef dus bestaan. Het wagenpark van Waaijenberg Verhuizers kreeg de huiskleuren van Malenstein , maar reden onder hun eigen naam.
In de kleuren van malenstein
Onder de vleugels van de Malenstein group breide het bedrijf zich uit. In 1989 werd Jan van Santen aangesteld door de Malenstein Group als directeur van Waaijenberg Verhuizers. In 1992 werd er door de Malenstein group besloten om het bedrijf van de hand te doen.  Jan van Santen wist het bedrijf van de Malenstein group te kopen, hij was al directeur van Waaijenberg Verhuizers en nu ook eigenaar. Nu Jan van Santen aan het roer stond van de firma werden er in de jaren erna verschillende verhuisbedrijven overgenomen, hierdoor bestond de Waaijenberg Groep in 1999 uit 5 Verhuisbedrijven. De jaren erna groeide de Waaijenberg groep en werd er in 2004 een nieuw complex gebouwd in Kolham waarin alles werd gehuisvest. Naast Kolham stond er ook in Ede een grote vestiging, vanuit beide locaties werden verhuizingen gepland en uitgevoerd over de gehele wereld.!!
Complex in Kolham
Complex in Ede
In 2006 verkocht Jan van Santen 25% van de aandelen in de Waaijenberg Groep aan zijn financieel directeur Victor Harsveld. Door de inzet van de Waaijenberg Groep werd het bedrijf in 2007 verkozen tot "Verhuisbedrijf van het jaar", een opsteker voor iedereen die voor het bedrijf werkt.

Door de groei maar ook het vertrouwen in de toekomst word in 2009 de vestiging in Hoogezand uitgebreid met 2.000 vierkante meter opslag. Tevens werden er enkele nieuwe vrachtwagens aangeschaft, hiermee komt het wagenpark op 25 eenheden.
Door de jaren heen hebben er bij Waaijenberg Verhuizers een hoop mensen gewerkt die met de passie voor verhuizen het bedrijf groot hebben gemaakt. Dit allemaal onder het motto van de familie Waaijenberg "zuinig met de spullen van een ander".

Twee van de nieuwe vrachtwagens
Met dank aan Jan van Santen
Dhr. Jan van Santen
www.waaijenberg.nl